KentalisZorg Unit 4 Residentiele zorg West

Assistent begeleider 2017Z111

                                                              Assistent begeleider

                                                          12-22 uur per week

                                                          Standplaats: Amsterdam

Over Kentalis

Kentalis is een landelijke organisatie die al 225 jaar gespecialiseerd is in diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Onze medewerkers bieden klanten toegang tot alle actuele mogelijkheden van taal en communicatie. Door kennis en expertise te ontwikkelen, toe te passen en te delen willen wij de kwaliteit van onze dienstverlening duurzaam verbeteren. Met hart, oog en oor voor de ander. En vooral: in goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Wij zijn op zoek naar een assistent begeleider die ons team in Amsterdam (Osdorp) komt versterken. Jij zal direct een jaarcontract krijgen voor 12 – 22 uur in de week!

Jij maakt zinvolle dagbesteding mogelijk Onze cliënten wonen beschermd en gaan overdag naar het Dagcentrum. Jij bent belangrijk voor de cliënten, want jij maakt zinvolle dagbesteding mogelijk.

Samen met je collega’s bied je specialistische behandeling. De cliënten waarmee je werkt hebben communicatieve meervoudige beperkingen (CMB) die vaak gepaard gaan met gedragsproblemen, maar jij hebt vooral ook oog voor hun mogelijkheden en talenten.

Je ondersteunt cliënten bij hun activiteiten en biedt communicatie op maat, een mooie uitdaging. Sommige cliënten communiceren bijvoorbeeld door middel van gebaren, anderen met woorden of picto’s. Je bent onderdeel van een enthousiast en zelfstandig team en hebt veel opleidingsmogelijkheden. Je leert bijvoorbeeld de Nederlandse Gebarentaal en meer over Totale Communicatie.

Onze cliënten

Weerklank is er voor kinderen, jongeren en volwassen met een communicatieve, meervoudige beperking als gevolg van problemen in horen of horen en zien in combinatie met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en gedragsproblemen. Bij een aantal van de cliënten is, naast de problemen in horen of horen en zien, ook sprake van een of meer stoornissen (bijvoorbeeld een vorm van autisme of ADHD) of een syndroom (Rubella, van Mohr-Tranebjaerg, Zellweger). Er zijn drie clusters in het dagcentrum, gericht op specifieke leeftijdsgroepen.  

Wat ga je doen

Dit maakt deze baan bijzonder: 

 • Je werkt met een bijzondere doelgroep.
 • Jij maakt écht het verschil in het leven van onze cliënten.
 • Je krijgt de ruimte om vanuit je eigen vakkundigheid creatieve oplossingen te vinden voor cliënten.
 • Je hebt veel opleidingsmogelijkheden (waaronder scholing op gebied van communicatie in de vorm van Gebarentaal).
 • Je werkt in een zelfstandig team.
 • Het is een baan met veel uitdaging en afwisseling.
 • Als flexmedewerker werk je flexibel: je werkt als assistent begeleider op meerdere groepen en wordt gepland op basis van door jou opgegeven beschikbaarheid.

Wat verwachten wij van jou

Dit vragen we:

Je hebt een afgeronde zorg opleiding: 

 • MBO Maatschappelijke Zorg
 • MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg;
 • MBO Maatschappelijke zorg;
 • HBO Pedagogiek;
 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring als (assistent) begeleider in de gehandicaptenzorg en met gedragsproblematiek en schrikt niet snel in onvoorspelbare situaties;
 • Je bent flexibel,respectvol, begripvol, leergierig en energiek. Je hebt uithoudingsvermogen, staat stevig in je schoenen en bent niet bang voor confrontaties.
 • Je hebt kennis van communicatie met onze doelgroepen of bent bereid je hierin te scholen.
 • Je draagt bij aan onderdelen van het handelingsplan.
 • Je zorgt voor een communicatief, ortho(ped)agogisch en veilig klimaat voor de cliënt.
 • Je bent in staat de fysieke belasting rondom het gedrag van cliënten te dragen.
 • Op basis van professionele en persoonlijke betrokkenheid durf je verantwoorde risico's te nemen.
 • Je zoekt actief naar persoonlijke feedback en beschikt daarbij over een reëel zelfinzicht.
 • Je zoekt naar achtergronden van succes- en faalervaringen en maakt gemiste kansen bespreekbaar en leert daarvan.
 • Je hebt aandacht voor kwaliteit en hygiëne en vindt persoonlijke verzorging op verschillende niveaus geen probleem.

Het aanvragen en overhandigen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is verplicht. Het opvragen van referenties maakt deel uit van de selectieprocedure.  

Wat bieden wij

Een aanstelling voor de duur van een jaar met ingang van zo spoedig mogelijk.

De aanstelling is voor 12-22 uur per week.  

Wat ga je verdienen

Het salaris is ingedeeld in FWG 35 (Conform de CAO Gehandicaptenzorg, minimaal € 1754,- en maximaal € 2607,- bij volledige werkweek). De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform bovengenoemde CAO.  

Meer informatie

Wil je meer weten over de inhoud en procedure van deze vacature, neem dan contact op met Renske Lukkien via 06 8390 5072 of via  zorg-west-planbureau@kentalis.nl

Bijzonderheden

Kentalis vraagt kandidaten met een beperking (doof of slechthorend, doofblind, TOS, ASS met spraak- en taalstoornissen) uitdrukkelijk om te solliciteren. De consulent doelgroepenbeleid - Pascalle Hessels - kan je ondersteunen bij je sollicitatie.

Alléén als je tot één of meerdere van bovenstaande doelgroepen behoort, ( geef dit ook aan in het sollicitatieformulier onder het kopje, "ik behoor tot 1 van de doelgroepen"), stuur je sollicitatie dan niet alleen via het sollicitatieformulier, maar ook per e-mail naar Pascalle via p.hessels@kentalis.nl.

Interne kandidaten hebben, bij gelijke geschiktheid, de voorkeur boven externe kandidaten. Ben je een interne medewerker met een voorrangspositie? Geef dit dan door bij je sollicitatie.  

Solliciteer

Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met P&O via telefoonnummer 073 558 8309 of per mail via werkenbijkentalis@kentalis.nl.

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer dan vóór 31 mei 2018.

 

Let op: je komt dan in een pagina waarbij je eerst akkoord moet aanvinken voor de privacy statement voordat je op verder kunt klikken en het reactieformulier kunt invullen.

 

Referentienummer:
2017Z111
Regio:
Noord-Holland
Sluitingsdatum:
31-5-2018
Startdatum:
zo spoedig mogelijk
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Renske Lukkien
mobiel: 06 83905072