KentalisZorg Unit 4 Residentiele zorg West

Begeleider 2019Z894

Voor Weerklank in Amsterdam zoeken wij een enthousiaste: 

BEGELEIDER

residentiële zorg

 voor 24-28 uur
Een mooie wereld voor onze cliënten: daar draag jij aan bij! 

Wie zijn onze cliënten?

Weerklank is er voor kinderen, jongeren en volwassen met een communicatieve, meervoudige beperking als gevolg van problemen in horen of horen en zien in combinatie met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en gedragsproblemen. Bij een aantal van de cliënten is, naast de problemen in horen of horen en zien, ook sprake van een of meer stoornissen (bijvoorbeeld een vorm van autisme of ADHD) of een syndroom (Rubella, van Mohr-Tranebjaerg, Zellweger). 

Werken bij locatie Weerklank

Jij maakt Wonen mogelijk
Onze cliënten wonen beschermd en gaan overdag naar het Dagcentrum. Jij bent belangrijk voor de cliënten. Samen met je collega’s bied je specialistische behandeling. De cliënten waarmee je werkt hebben communicatieve meervoudige beperkingen (CMB) die vaak gepaard gaan met gedragsproblemen, maar jij hebt vooral ook oog voor hun mogelijkheden en talenten. Je ondersteunt cliënten bij hun activiteiten en biedt communicatie op maat, een mooie uitdaging. Sommige cliënten communiceren bijvoorbeeld door middel van gebaren, anderen met woorden of picto’s. Je bent onderdeel van een enthousiast en zelfstandig team en hebt veel opleidingsmogelijkheden. Je leert bijvoorbeeld de Nederlandse Gebarentaal en meer over Totale Communicatie.

Je bent onderdeel van het multidisciplinaire team en helpt bij het opstellen en uitvoeren van handelingsplannen. Essentieel onderdeel daarvan is de individuele communicatie-aanpak die is vastgesteld voor iedere cliënt. Daarnaast zorg je voor hun persoonlijke verzorging. Je begeleidt, verzorgt en activeert behandeling ondersteunende werkzaamheden voor je cliënten. Je stimuleert en motiveert hen bij het uitvoeren van activiteiten en halen van doelen. Je zorgt voor een veilig, therapeutisch en communicatief klimaat en werkt zelfstandig en in nauwe afstemming met collega’s. Samen met je team haal je het beste uit cliënten. Dit doe je altijd in afstemming met ouders/verzorgers en/of andere betrokkenen. 

Over Kentalis
Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen een taalontwikkelingsstoornis en mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn. Ook als zij meer beperkingen hebben. Wij willen dat iedereen kan meedoen. Daarom bieden we onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werken we samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. 

Wat ga je doen?
Je werkzaamheden als Begeleider

 • Je draagt bij aan onderdelen van het handelingsplan;
 • Je zorgt voor een communicatief, orthopedagogisch en veilig klimaat voor de cliënt;
 • Je bent in staat de fysieke belasting rondom het gedrag van cliënten te dragen;
 • Op basis van professionele en persoonlijke betrokkenheid durf je verantwoorde risico's te nemen;
 • Je zoekt actief naar persoonlijke feedback en beschikt daarbij over een reëel zelfinzicht;
 • Je zoekt naar achtergronden van succes- en faalervaringen en maakt gemiste kansen bespreekbaar en leert daarvan;
 • Je hebt aandacht voor kwaliteit en hygiëne en vindt persoonlijke verzorging op verschillende niveaus geen probleem.

Wat verwachten wij van jou?

Om kleur te geven aan het leven van onze cliënten verwachten we dat je:

 • Je hebt minimaal een afgeronde zorg opleiding niveau 4:
  MBO Maatschappelijke Zorg
  MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg
  MBO Maatschappelijke zorg
  HBO Pedagogiek
  HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg en met gedragsproblematiek en vindt uitdaging in onvoorspelbare situaties;
 • Je bent flexibel, respectvol, begripvol, leergierig en energiek. Je hebt uithoudingsvermogen, staat stevig in je schoenen en bent niet bang voor confrontaties;
 • Je hebt kennis van communicatie met onze doelgroepen of bent bereid je hierin te scholen.

Dit bieden wij jou:

 • Een mooie functie binnen een enthousiast team;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om deze, bij gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden, in een vast contract om te zetten;
 • Een baan voor 24-28 uur per week;
 • Veel opleidingsmogelijkheden;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Je werkt met een bijzondere doelgroep.

 • Jij maakt écht het verschil in het leven van onze cliënten;
 • Je krijgt de ruimte om vanuit je eigen vakkundigheid creatieve oplossingen te vinden voor cliënten;
 • Je hebt veel opleidingsmogelijkheden(waaronder scholing op gebied van communicatie in de vorm van Gebarentaal);
 • Je werkt in een zelfstandig team;
 • Het is een baan met veel uitdaging en afwisseling. 

Wat ga je verdienen?

Het salaris is ingedeeld in FWG 40, zoals omschreven in de cao gehandicaptenzorg 2017- 2019 (minimaal € 1.898,00 en maximaal € 2.807,00 bruto per maand bij een volledige werkweek). De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform bovengenoemde cao. 

Bijzonderheden
Referenties & verklaring omtrent gedrag (VOG)

Het opvragen van referenties is onderdeel van onze selectieprocedure. Het aanvragen en overhandigen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is verplicht als je bij ons komt werken. 

Interne kandidaten
Ben je een interne kandidaat? Dan heb je bij gelijke geschiktheid de voorkeur boven externe kandidaten. Ben je een interne kandidaat met een voorrangspositie? Geef dit door bij je sollicitatie. 

Doelgroep
Kentalis vraagt kandidaten met een beperking (doof of slechthorend, doofblind, TOS, ASS met spraak- en taalstoornissen) uitdrukkelijk om te solliciteren. De consulent doelgroepenbeleid - Pascalle Hessels - kan je ondersteunen bij je sollicitatie.


Alléén als je tot één of meerdere van bovenstaande doelgroepen behoort, ( geef dit ook aan in het sollicitatieformulier onder het kopje, "ik behoor tot 1 van de doelgroepen"), stuur je sollicitatie dan niet alleen via de sollicitatiebutton, maar ook per e-mail naar Pascalle via p.hessels@kentalis.nl 

Extra informatie

Wil je meer weten over de inhoud en procedure van deze bijzondere baan? Neem dan contact op met Marian van Schipstal, Teamleider, 06-10009252, m.vanschipstal@kentalis.nl,  of Jerecey Hathie, 06-30942698, J.Hathie@kentalis.nl bereikbaar op maandag t/m vrijdag. 

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Via de sollicitatiebutton onderaan de vacaturetekst op onze site: www.kentalis.nl/vacatures . Let op: je komt dan op een pagina waarbij je eerst akkoord moet aanvinken voor het privacy statement voordat je op verder kunt klikken en het reactieformulier kunt invullen. Sollicitaties die niet op bovenstaande wijze worden gedaan, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Referentienummer:
2019Z894
Sluitingsdatum:
31-12-2019
Startdatum:
Z.s.m.
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Marian van Schipstal
mobiel: 06 1000 9252