KentalisZorg Appartementen Algemeen

Begeleider 2020Z1749

Begeleider

Dove bewoners

28 uur 

Wil jij gebarentaal en andere communicatievormen leren inzetten?

En werken in een open en gemoedelijke sfeer?

Vind hier je uitdaging!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
De uitdaging is dat iedere bewoner op een andere manier communiceert: Nederlandse Gebarentaal, vingerspelling, schrift en andere manieren ga jij je eigen maken.
Jij sluit daarop aan en begeleidt hen in hun zelfstandigheid.  Jouw doel is dat zij een fijn leven leiden, tevreden zijn met zichzelf en zoveel mogelijk zelf keuzes maken.

De meeste bewoners zijn tussen de 50 en 70 jaar oud. Zij zijn doof, slechthorend of doofblind. Daarnaast hebben ze een lichte of matige verstandelijke beperking, in combinatie met autisme en/of andere psychische aandoeningen.

Je hebt veel contact met bewoners. Zij delen graag hun interesses met jou en komen naar je toe als zij vragen hebben over bijvoorbeeld een artikel in de krant. Of je helpt ze op weg om zelf een boodschap te doen in de supermarkt. 

Wat ga je doen?

Samen met collega’s bied je begeleiding, zodat bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Dit zijn jouw werkzaamheden: 

 • Je begeleidt onze bewoners in het dagelijks leven, ondersteunt bij de persoonlijke verzorging en helpt hen overzicht te houden bij het oplossen van problemen;
 • Je past je communicatie aan per bewoner en gebruikt hierbij meerdere communicatiemethoden, zoals Nederlandse Gebarentaal, oude gebarenvormen, vingerspelling of schrift;
 • Vanwege de leeftijd neemt de zorgvraag van de bewoners toe. Waar nodig ondersteun je bij lichamelijke en medische verzorging en ADL activiteiten;
 • Je voert het behandelplan uit, samen met de pedagogisch behandelaar (persoonlijk begeleider);
 • Je onderneemt samen met bewoners activiteiten, zoals een uitstapje, filmavond of lunch. Of ga mee met één van de jaarlijkse vakanties!
 • Je werkt samen met diverse specialisten op gebied van o.a. taal-, spraak en gehoorontwikkeling. 

Wij bieden jou:

 • Een bruto maandsalaris van € 1898 tot € 2807,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao Gehandicaptenzorg;
 • Een dienstverband van 28 uur per week, minder uren zijn bespreekbaar;
 • Je volgt interne opleidingen, bijvoorbeeld op gebied van Nederlandse Gebarentaal, moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme en communicatie;
 • Een multidisciplinaire omgeving waarin je samenwerkt met specialisten onder andere op gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?  

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding richting Zorg en Welzijn zoals Maatschappelijke Zorg, Verpleegkunde, Toegepaste Psychologie of SPH;
 • Onregelmatige werktijden tussen 7.00 uur en 22.30 uur (7 dagen per week) en slaapdiensten zijn voor jou geen punt;
 • Moeilijk verstaanbaar gedrag en onverwachte situaties komen niet vaak voor, maar als dit plaatsvindt kun je snel schakelen en je begeleidingsstijl hierop aanpassen;
 • Je hebt een positieve instelling, kunt creatief denken in mogelijkheden en bent een doorzetter. 

Kentalis in het kort

Kentalis is er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Bij Kentalis Wonen en Dagbesteding wonen cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Ze zijn bijvoorbeeld doof of doofblind en hebben daarnaast een verstandelijke beperking. Daarom verblijven onze cliënten in een intramurale setting.

Je werkt bij één van de woongroepen in de buitenhuizen, gelegen in de wijk in Sint Michielsgestel. Bij iedere woongroep is een gezellige huiselijke setting met circa 14 bewoners, onder begeleiding van een team van  ongeveer 10 personen. 

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt.
Begeleider Bep vertelt: “Ik vind het mooi en uitdagend dat al onze bewoners anders communiceren

Interesse?

Ben jij de begeleider die meer wil leren van gebarentaal en andere communicatievormen? Solliciteer nu! Wij maken graag kennis met jou. 

Vragen over de functie? Teamleiders Anita Singor en Bouke Meulenbroeks  beantwoorden met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Anita 06-12743179 of Bouke 06-13547431. 

Sollicitatiegesprekken voor intramurale zorg vinden doorlopend plaats. Samen kijken we welke woongroep het beste aansluit bij jouw talenten en eigenschappen. Naast een gesprek, vormt ook het meelopen op één of meer woongroepen onderdeel van de procedure. Zo ontdekken we samen waar jij de beste match hebt. 

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Het opvragen van een VOG en referenties zijn een vast onderdeel van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:
2020Z1749
Regio:
Noord-Brabant
Sluitingsdatum:
18-04-2020
Startdatum:
zsm
Locatie:
Sint-Michielsgestel
Contactpersonen:
Anita Singor
mobiel: 06-12743179