KentalisZorg West

Logopedist met ervaring in gehandicaptenzorg

Communicatiedeskundig logopedist

24-28 uur voor vast en

32 uur ter vervanging van zwangerschap

Jouw uitdaging:
het vinden van passende communicatie voor dove mensen met een verstandelijke beperking 

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Wanneer een cliënt vastloopt in zijn of haar communicatie, wordt jij ingeschakeld. Jij observeert en geeft advies. Hoe is de interactie tussen cliënt en begeleider? Waarom toont hij of zij repeterend gedrag? Hoe kan ik vingerspelling aanleren? Wordt de cliënt rustiger als we een activiteit aankondigen met een pictogram of fysieke verwijzer? Iedere cliënt is uniek. Daardoor is geen dag hetzelfde en ben je tijdens elke behandeling scherp. 
Je begeleidt en behandelt  kinderen en volwassenen in de leeftijd van 5 tot 40 jaar. Zij zijn doof of slechthorend. Daarnaast hebben ze een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische problematiek of andere syndromen. Dit maakt de ontwikkeling van taal en communicatie complex en uitdagend. Ons uitgangspunt in de behandeling is interactie en communicatie op maat. 
Je werkt zelfstandig, maar staat er niet alleen voor. Als je wilt sparren of vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met collega’s van andere locaties. 
Word jij enthousiast van de verschillende zorgvragen, de specialisatie in communicatievormen en intensieve samenwerking met diverse specialisten? Dan is dit de baan voor jou! 

Wat ga jij doen?
Samen met een multidisciplinair team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het communicatief klimaat voor de cliënten. Dit zijn jouw werkzaamheden: 

 • Je doet onderzoek en diagnostiek, stelt behandeldoelen op, evalueert deze en stelt waar nodig bij;
 • Op basis van jouw bevindingen adviseer je de behandelcoördinator, begeleiders, ouders en andere professionals rondom de cliënt;
 • Je coacht begeleiders en pedagogisch behandelaars op de woon- en dagbestedingsgroepen op interactie en communicatie. Samen met het team haal je zo het beste uit cliënten;
 • Je geeft training, zodat medewerkers de juiste tools en kennis hebben om de behandeling goed vorm te geven. 

Waarom kiezen voor Kentalis?
Je werkt op de locatie Weerklank, een kleinschalige moderne woon- en behandellocatie in Amsterdam Osdorp. Zo’n 80 bevlogen collega’s bieden intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang aan 36 cliënten met een communicatief meervoudige beperking.
Je leert en beoefent de Nederlandse Gebarentaal om met dove collega’s en cliënten te  communiceren. Waar nodig kan een doventolk ondersteunen.

Wij bieden jou:

 • Een bruto maandsalaris van € 2345 tot € 3505 (FWG 50) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao Gehandicaptenzorg;
 • We hebben momenteel twee vacatures voor deze functie: We zoeken een vaste collega voor 24-28 uur, en een tijdelijke collega (tot 1 juli 2020) voor 32 uur;
 • Extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW en reiskostenvergoeding;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?  

Wie ben jij? 

 • Je bent in bezit van een afgeronde hbo-opleiding  zoals logopedie, SPH of pedagogiek;
 • Je hebt ‘Train de trainer Totale Communicatie’ of ‘Specialist Totale Ondersteunende Communicatie’ gevolgd. Je beheerst de basis van de Nederlandse Gebarentaal;
 • Ervaring in de gehandicaptenzorg is een absolute must;
 • Je werkt tijdens kantoortijden. Je vindt het geen probleem om incidenteel ’s avonds te werken. 

Kentalis in het kort
Kentalis is er voor mensen die slechthorend, doof of doof blind zijn of een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologisch centra door heel Nederland.
Bij Kentalis Wonen en Dagbesteding wonen cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Ze zijn bijvoorbeeld doof of doofblind en hebben daarnaast een verstandelijke beperking. Daarom verblijven onze cliënten in een intramurale setting. Wonen en Dagbesteding heeft locaties in Sint Michielsgestel, Amsterdam of Vries.
Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt. Lees hier de ervaringen van een collega bij Kentalis Weerklank.  

Interesse?
Ben jij de logopedist die we zoeken? We ontvangen jouw sollicitatie graag via onderstaande link.
Vragen over de functie of de werving- en selectieprocedure? Desiree Eckhardt beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Desiree via 06-30 67 61 68 of stuur een mail naar d.eckhardt@kentalis.nl
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende vacature? Solliciteer dan vóór 19 april 2020.

In verband met de maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Daarnaast vragen wij om jouw begrip dat de procedure langer kan duren dan gebruikelijk.


Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Ben je doof, slechthorend of heb je TOS? Pascalle Hessels, consulent doelgroepenbeleid, kan je ondersteunen bij je sollicitatie. Solliciteer dan via de website en mail deze ook naar p.hessels@kentalis.nl
Het opvragen van een VOG en referenties zijn een vast onderdeel van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Referentienummer:
2020Z1702
Regio:
Noord-Holland
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Sluitingsdatum:
19-04-2020
Startdatum:
Z.s.m.
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Desiree Eckhardt
mobiel: 06-30676168