KentalisZorg Weerklank

Persoonlijk begeleider 2020Z1813

Persoonlijk begeleider

28 – 32 uur in Amsterdam

 Hou jij van snel schakelen en veel afwisseling?

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van dove kinderen?

Dan is dit de baan voor jou!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Jij speelt een belangrijke rol in het leven van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een zintuiglijke en verstandelijke beperking. Samen met twee collega’s begeleid je zes bewoners. Jouw doel is dat zij zich ontwikkelen en binnen hun mogelijkheden zelfredzaam worden. Je bent intensief betrokken bij de bewoners.

Onze cliënten kunnen vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. Daarom draait alles bij ons om communicatie. Je leert verschillende communicatievormen, zoals de Nederlandse Gebarentaal en vingerspelling. Minstens zo belangrijk is dat je goed kijkt naar de kleine signalen en luistert naar je gevoel. Dan zie je vanzelf wat nodig is om de dag van een bewoner mooier te maken. 

Wat ga jij doen?
Jij bent de spil in het leven van bewoners. Naast de dagelijkse begeleiding signaleer, coördineer en regel jij alles. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelplan. Samen met de behandelcoördinator bepaal je welke aanpak, acties en communicatievormen nodig zijn om de bewoner te ondersteunen. Uiteraard zorg je ervoor dat alle acties uit het plan ook echt worden uitgevoerd. Daarnaast schakel je met alle betrokken partijen, zoals familie, collega’s en andere zorgprofessionals. 

Je draagt bij aan de opvoeding en ontwikkeling van bewoners en leert hen sociale en praktische vaardigheden, waaronder vingerspelling of Nederlandse Gebarentaal. Soms ligt de focus op het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Soms gaat het over omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Waar nodig bied je lichamelijke en medische verzorging en ondersteun je bij ADL activiteiten. Waar de nadruk op ligt, is afhankelijk van jouw groep.

Terugkerende activiteiten zijn koken, uitjes naar het zwembad, manege of bioscoop en jaarlijkse feestdagen, zoals Sinterklaas of Suikerfeest. Op die manier zorg je samen met je collega’s voor fijne woon- en werkomgeving.

Met wie werk je?
Je werkt met kinderen, jongeren en jongvolwassenen, die in kleine woongroepen wonen bij Kentalis Weerklank. De meesten zijn tussen 10 en 25 jaar. Zij zijn doof, doofblind of slechthorend en hebben daarnaast een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Autisme, psychische problemen en lichamelijke beperkingen komen ook veel voor. Een bewoner communiceert bijvoorbeeld door vingerspelling, fysieke verwijzers of vierhandengebaren. 

Kentalis in het kort

Als landelijke expertiseorganisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, of slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft scholen, zorgunits en audiologische centra door heel Nederland. 

Kentalis Wonen en Dagbesteding heeft locaties in Sint Michielsgestel, Amsterdam en Vries. Deze vacature is voor Kentalis Wonen en Dagbesteding locatie Weerklank. Dit is een kleinschalige moderne woon- en behandellocatie in Amsterdam Osdorp. Zo’n 80 collega’s bieden intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang aan 36 cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Alle woon- en behandelgroepen, kantoren en ondersteunende diensten zijn ondergebracht in één pand. Hierdoor kent iedereen elkaar en heerst er een gezellige sfeer. De medewerkers van Weerklank leren en beoefenen de Nederlandse Gebarentaal (NGT), om met dove collega’s en cliënten te  communiceren.

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt. Collega Nicole vertelt: ’Ze dagen je voortdurend uit om out of the box te denken’.   

Wij bieden jou:
Samen met vakkundige en betrokken collega’s help jij om onze cliënten de best passende zorg te bieden. Werken bij Kentalis is afwisselend, uitdagend en bijzonder.

  • Een bruto maandsalaris van € 2016,- tot € 3084,- (FWG 45) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Gehandicaptenzorg;
  • Een dienstverband tussen 28 tot 32 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur;
  • Je volgt interne opleidingen, bijvoorbeeld op gebied van moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme, communicatie en de Nederlandse Gebarentaal;
  • Eindejaarsuitkering ter hoogte van een 13e maand, 8% vakantietoeslag, pensioenopbouw bij PFZW en onregelmatigheidstoeslag;
  • Een multidisciplinaire omgeving waarin je samenwerkt met specialisten onder andere op gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?  

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding richting Zorg en Welzijn zoals SPH of Pedagogiek;
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in de gehandicaptenzorg. Heb je dit nog niet? Kijk dan naar onze vacature voor begeleider en ontdek de ontwikkelmogelijkheden;
  • Jij houdt van een dynamische omgeving, afwisseling en staat stevig in je schoenen bij onverwachte situaties;
  • Onregelmatige werktijden tussen 7.00 uur en 22.30 uur (7 dagen per week) zijn voor jou geen punt. 

Interesse?

Enthousiast over deze vacature en overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer nu naar de functie van persoonlijk begeleider. Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats. In verband met maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Samen kijken we welke woongroep het beste aansluit bij jouw talenten en eigenschappen. Naast een gesprek met Jerecy, maak je tijdens de procedure ook kennis met één of meer woongroepen. Zo ontdekken we samen waar jij de beste match hebt. We hopen op jouw begrip dat de procedure langer kan duren dan gebruikelijk.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. 

Vragen over de functie of de werving- en selectieprocedure? Jerecey Hathie, teamleider, beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Jerecey via 06-30 94 26 98 of stuur een mail naar j.hathie@kentalis.nl  

Ben je doof, slechthorend of heb je TOS? Pascalle Hessels, recruiter doelgroepenbeleid kan je ondersteunen bij je sollicitatie. Solliciteer dan via de website en mail deze ook naar p.hessels@kentalis.nl  

Het opvragen van een VOG en referenties zijn een vast onderdeel van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:
2020Z1813
Regio:
Noord-Holland
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Sluitingsdatum:
30-06-2020
Startdatum:
zsm
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Jerecey Hathie
mobiel: 06-30942698