KentalisZorg Unit 4 Residentiele zorg West

Begeleider flexpool 2020Z1814

Begeleider dove kinderen flex
8 – 32 uur

Wil jij zelf je werktijden bepalen en
bijdragen aan de ontwikkeling van dove kinderen?
Vind hier je uitdaging!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Jij speelt als flexkracht een belangrijke rol in het leven van kinderen en jongeren met een zintuiglijke en verstandelijke beperking. Jouw doel is dat zij zich ontwikkelen en zelfredzaam worden, binnen hun mogelijkheden. Je hebt dan ook intensieve aandacht voor de bewoners en staat met 2 collega’s op 6 bewoners.

Onze cliënten kunnen vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. Het klinkt misschien gek, maar juist daarom draait alles bij ons om communicatie. Daarom leer je bij ons verschillende communicatievormen, zoals de Nederlandse Gebarentaal en vingerspelling. Minstens zo belangrijk is dat je goed kijkt naar de kleine dingen en luistert naar je gevoel. Dan zie je vanzelf wat nodig is om hun dag net wat mooier te maken.

Zoekt Danny afleiding of troost?
Jij ziet het, dat is bijzonder

Wat ga jij doen?
Jouw werk bestaat uit het begeleiden en ondersteunen van onze bewoners. Je draagt bij aan de opvoeding en ontwikkeling en leert sociale en praktische vaardigheden, waaronder vingerspelling of Nederlandse Gebarentaal. Soms ligt de focus op het zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. De andere keer moet je goed om kunnen gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag van je cliënt. Ook medische zorg of ondersteuning bij ADL komt voor. Waar de nadruk op ligt, is afhankelijk van jouw groep. Naast de dagelijkse begeleiding ondersteun je de persoonlijk begeleider (pedagogisch behandelaar). Voor het behandelplan bedenk je samen welke acties en communicatievormen nodig zijn om jullie cliënten optimaal te ondersteunen.

Terugkerende activiteiten zijn koken, uitjes naar het zwembad, manege of bioscoop en jaarlijkse feestdagen zoals Sinterklaas of Suikerfeest. Op die manier zorg je samen met je collega’s voor fijne woon- en werkomgeving.

Met wie werk je?
Jij geeft kleur aan de dag voor  kinderen, jongeren en jongvolwassenen, die in kleine woongroepen wonen op Kentalis Weerklank. De meesten zijn tussen 10 en 25 jaar. Zij zijn doof, doofblind of slechthorend en hebben daarnaast een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Autisme, psychische problemen en lichamelijke beperkingen komen ook veel voor. Hoe een cliënt aangeeft wat hij wil eten? De ene door vingerspelling, de ander met een fysieke verwijzer of vierhandengebaren.

Waar zit jij op je plek?
Elke woon- of dagbestedingsgroep binnen Weerklank vraagt iets anders van jou en je kwaliteiten. Verzorg jij graag heel intensief doofblinde bewoners? Voel jij je thuis op een woongroep waarbij structuur en voorspelbaarheid voorop staat? Werk je liever met bewoners die meer zelfredzaam zijn? Als flexkracht wordt je op 2 woon- of dagbehandelingsgroepen ingewerkt, en val je incidenteel ook bij andere groepen in.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertiseorganisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, of slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben.

Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft scholen, zorgunits en audiologische centra door heel Nederland.

Kentalis Wonen en Dagbesteding heeft locaties in Sint Michielsgestel, Amsterdam of Vries. Deze vacature is voor Kentalis Wonen en Dagbesteding locatie Weerklank. Dit is een kleinschalige moderne woon- en behandellocatie in Amsterdam Osdorp. Zo’n 80 collega’s bieden intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang aan 36 cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Alle woon- en behandelgroepen, kantoren en ondersteunende diensten zijn ondergebracht in één pand. Hierdoor kent iedereen elkaar en heerst er een gezellige sfeer. De medewerkers van Weerklank leren en beoefenen de Nederlandse Gebarentaal (NGT), om met dove collega’s en cliënten te  communiceren.

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt. Collega Nicole vertelt: ’Ze dagen je voortdurend uit om out of the box te denken’.  

Wij bieden jou:
Wij bieden onze cliënten de best passende zorg. Samen met vakkundige en betrokken collega’s draag  jij bij aan hun levensgeluk. Maar we vinden ook dat jij het beste verdient. Werken bij Kentalis is afwisselend, uitdagend en bijzonder.

  • Een bruto maandsalaris van € 1898 tot € 2807,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao Gehandicaptenzorg;
  • Een dienstverband tussen 8 en 32 uur per week, afhankelijk van jouw voorkeur;
  • Je volgt interne opleidingen, bijvoorbeeld op gebied van moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme, communicatie en de Nederlandse Gebarentaal;
  • Eindejaarsuitkering ter hoogte van een 13e maand, 8% vakantietoeslag, pensioenopbouw bij PFZW en onregelmatigheidstoeslag;
  • Een multidisciplinaire omgeving waarin je samenwerkt met specialisten onder andere op gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur? 

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde MBO 4 of HBO opleiding richting Zorg en Welzijn zoals Maatschappelijke Zorg, Verpleegkunde, Toegepaste Psychologie of SPH;
  • Jij houdt van een dynamische omgeving, afwisseling en staat stevig in je schoenen bij onverwachte situaties;
  • Onregelmatige werktijden tussen 7.00 uur en 22.30 uur (7 dagen per week) zijn voor jou geen punt.

Interesse?
Enthousiast over deze vacature en overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer nu naar de functie van begeleider.

In verband met maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Samen kijken we welke woongroep het beste aansluit bij jouw talenten en eigenschappen. Naast een gesprek met Jerecy, maak je tijdens de procedure ook kennis met één of meer woongroepen. Zo ontdekken we samen waar jij de beste match hebt. We hopen op jouw begrip dat de procedure langer kan duren dan gebruikelijk.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Vragen over de functie of de werving- en selectieprocedure? Jerecey Hathie, teamleider, beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Jerecey via 06-30 94 26 98 of stuur een mail naar j.hathie@kentalis.nl

Ben je doof, slechthorend of heb je TOS? Pascalle Hessels, recruiter doelgroepenbeleid kan je ondersteunen bij je sollicitatie. Solliciteer dan via de website en mail deze ook naar p.hessels@kentalis.nl

Het opvragen van een VOG en referenties zijn een vast onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:
2020Z1814
Regio:
Noord-Holland
Sluitingsdatum:
12-6-2020
Startdatum:
Z.s.m.
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Jerecey Hathie
mobiel: 06-30942698
Tom Linszen
mobiel: 06-83299351 (alleen sms)