KentalisZorg WOV Beschermend Wonen (IM)

Begeleider 2020Z1821

Begeleider
 
Dove bewoners
Sint-Michielsgestel
28 uur 

Bezorg jij onze dove bewoners een mooie dag in een huiselijke sfeer?

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Kun jij het leven voor bewoners die doof en autistisch zijn voorspelbaar maken? Met verschillende communicatiemethodieken help je hen om binnen hun mogelijkheden zoveel mogelijk voor zichzelf te zorgen. Zeker zo belangrijk is het dat je kleine signalen leert opvangen en luistert naar je gevoel. Dan zie je vanzelf wat nodig is om hun dag net wat mooier te maken.

Wat ga jij doen?

 • Je begeleidt bewoners en schept de voorwaarden zo dat zij zoveel mogelijk voor zichzelf kunnen zorgen;
 • Wanneer dit nodig is, ondersteun je bij medische of lichamelijke verzorging en ADL activiteiten;
 • Je voert het behandelplan uit, samen met de pedagogisch behandelaar (persoonlijk begeleider);
 • Je ‘leest’ het gedrag en de stemming van de bewoners, en past zo nodig de activiteiten aan. Je werkt eenduidig en zorgt voor voorspelbaarheid;
 • Je stemt de verschillende communicatiemethoden af op de bewoners;
 • Je onderneemt samen met bewoners activiteiten, zoals fietsen, paardrijden of gaat samen naar de bingo;
 • Je werkt samen met diverse specialisten op gebied van onder meer taal- spraak en gehoorontwikkeling.

Met wie werk je?
Je werkt met dove en slechthorende bewoners die in een beschermde omgeving 24 uurs zorg krijgen bij Kentalis. De meesten zijn tussen 33 en 60 jaar. Zij wonen in groepen van acht personen, met ieder een eigen appartement. Wie wil zoekt de gezelligheid op in de gezamenlijke huiskamer. De bewoners hebben baat bij voorspelbaarheid en structuur. Iedere bewoner communiceert op een andere manier: vingerspelling, schrift, verwijzers of Nederlands met Gebaren. Allen hebben ze een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Autisme, psychische problemen en lichamelijke beperkingen komen ook veel voor.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertiseorganisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, of slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis heeft scholen, zorgunits en audiologische centra door heel Nederland.

Bij Kentalis Wonen en Dagbesteding wonen cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Ze zijn bijvoorbeeld doof of doofblind en hebben daarnaast een verstandelijke beperking. Daarom verblijven onze cliënten in een intramurale setting.

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt.

Begeleider Bep vertelt: “Ik vind het mooi en uitdagend dat al onze bewoners anders communiceren

Wij bieden jou:
Samen met vakkundige en betrokken collega’s draag jij bij aan het levensgeluk van onze cliënten. Werken bij Kentalis is afwisselend, uitdagend en bijzonder.

 • Een bruto maandsalaris van € 1898,- tot € 2807,- (FWG 40) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Gehandicaptenzorg;
 • Een dienstverband van 28 uur, minder uren zijn bespreekbaar;
 • Je volgt interne opleidingen, bijvoorbeeld op gebied van communicatie, moeilijk verstaanbaar gedrag en autisme;
 • Extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag;
 • 144 vakantie-uren en 57 PBL-uren bij een 36-urige werkweek;
 • Een multidisciplinaire omgeving waarin je samenwerkt met specialisten onder andere op het gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur? 

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding richting Zorg en Welzijn zoals Maatschappelijke Zorg, Social Studies, Verpleegkunde, Toegepaste Psychologie of SPH;
 • Je kunt structuur bieden en houdt het overzicht wanneer een cliënt onverwachts gedrag vertoont;
 • Onregelmatige werktijden tussen 7.00 uur en 22.30 uur (7 dagen per week) zijn voor jou geen punt.

Interesse?
Enthousiast over deze vacature en overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer nu naar de functie van begeleider. Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats. 

In verband met maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Samen kijken we welke groep het beste aansluit bij jouw talenten en eigenschappen. Naast een gesprek met Petra, maak je tijdens de procedure ook kennis met één of meer woongroepen. Zo ontdekken we samen waar jij de beste match hebt. We hopen op jouw begrip dat de procedure langer kan duren dan gebruikelijk.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Vragen over de functie of de werving- en selectieprocedure? Petra Raams, teamleider, beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Petra via 06 83 03 10 28.

Ben je doof, slechthorend of heb je TOS? Pascalle Hessels, recruiter doelgroepenbeleid kan je ondersteunen bij je sollicitatie. Solliciteer dan via de website en mail deze ook naar p.hessels@kentalis.nl

Het opvragen van een VOG en referenties zijn een vast onderdeel van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

Referentienummer:
2020Z1821
Regio:
Noord-Brabant
Sluitingsdatum:
31-7-2020
Startdatum:
Z.s.m.
Locatie:
Sint-Michielsgestel
Contactpersonen:
Petra Raams
mobiel: 06-83031028