KentalisZorg West

Teammanager 2020Z1903

32 uur

Ben jij de innovatieve en drijvende kracht voor onze teams, zodat zij de beste zorg voor onze bijzondere doelgroep cliënten kunnen leveren?

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Als teammanager zorg bij Kentalis Wonen en Dagbesteding ben je verantwoordelijk voor het bieden van woonzorg aan mensen met een communicatief meervoudige beperking. Dit doe je in nauwe samenwerking met de behandelcoördinatoren (gedragskundigen), waarbij je inhoud en bedrijfsvoering samenbrengt.

Je krijgt de ruimte om bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen, waarbij je samenwerkt met je collega Jerecey. In onderling overleg en op basis van competenties bepalen jullie wie welke teams gaat aansturen. De teams zijn een mooie mix van horende en dove collega’s van alle leeftijden, nationaliteiten en ervaringsniveaus.

Afwisseling, schakelen en bouwen zijn de rode draden in jouw werk en daar krijg je energie van!

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt en ontdek meer over onze locatie in Amsterdam.

Wat ga je doen?

Je bent integraal verantwoordelijk voor het functioneren van jouw team(s). Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor kwaliteit van zorg, medewerkers en bedrijfsvoering, binnen de gestelde kwaliteitskaders. Zo maak jij het verschil voor onze cliënten en medewerkers. Intern noemen we de vacature ‘teamleider’. Dit zijn jouw werkzaamheden:

 • Je geeft coacht en geeft sturing aan meerdere teams (circa 40 medewerkers). Je past je stijl van leidinggeven aan op wat je collega nodig heeft;
 • Je werkt multidisciplinair samen met de teams en de behandelcoördinatoren;
 • Je werkt aan een gezond teamklimaat en een gezonde werkomgeving;
 • Je optimaliseert werkprocessen en vertaalt complexiteit naar praktische oplossingen;
 • Je geeft operationele uitvoering aan het strategische beleid en pakt projecten op die bijdragen aan organisatie- en cultuurontwikkeling;
 • Je draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van zorg. Je neemt deel aan projecten zoals verzuim, huisvesting of automatisering;
 • Je ziet toe op naleving van kwaliteitsnormen en het behalen van afdelingsdoelstellingen;
 • Je voert het personeelsbeleid uit. Je bent verantwoordelijk voor de bezetting en bewaakt teambudgetten.

Waar werk je?
Je werkt op locatie Weerklank, een kleinschalige moderne woon- en behandellocatie in Amsterdam Osdorp. Zo’n 80 collega’s bieden intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang aan 36 cliënten met een communicatief meervoudige beperking. Alle woon- en behandelgroepen, kantoren en ondersteunende diensten zijn ondergebracht in één pand. Zo kun je snel inspelen op ad-hoc situaties en zie je wat nodig is om kwaliteit van zorg te behouden en te verbeteren.

De medewerkers van Weerklank leren en beoefenen de Nederlandse Gebarentaal (NGT), om met dove collega’s en cliënten te communiceren. Als je nog niet gebarenvaardig bent, krijg je de tijd en opleiding om hierin te groeien. Waar nodig ondersteunt een doventolk bij gesprekken met dove collega’s.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertiseorganisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wij bieden jou:

Werken bij Kentalis is afwisselend, uitdagend en bijzonder. Uniek bij Kentalis is dat je een leiderschapstraject volgt, waarbij persoonlijk leiderschap centraal staat. Wij bieden jou:

 • Een bruto maandsalaris van €2766,- tot €4082,- (FWG 55) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Gehandicaptenzorg;
 • Een dienstverband van 32 uur per week;
 • 144 vakantie-uren en 57 PBL-uren bij een 36-urige werkweek;
 • Extra’s zoals eindejaarsuitkering ter hoogte van een 13e maand en pensioenopbouw bij PFZW;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde zorggerelateerde HBO opleiding;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een leidinggevende functie binnen de zorg, waarbij je in staat bent gebleken teams mee te nemen in complexe veranderprocessen;
 • Je past je planning en stijl aan indien de situatie hierom vraagt;
 • Je vindt balans tussen de menselijke maat het organisatiebelang;
 • Je hebt een positieve en pro-actieve grondhouding en denkt in mogelijkheden, ook waar het gaat in communicatie met en inzet van dove en slechthorende medewerkers.

Interesse?
Ben je enthousiast over de functie en ervan overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer nu naar de functie van teammanager zorg. Binnen enkele werkdagen krijg je een reactie van ons. In verband met de maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Daarnaast hopen wij op jouw begrip dat de procedure mogelijk langer kan duren dan gebruikelijk.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. 

Heb je vragen over deze functie? Desiree Eckhardt, zorgmanager, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via telefoonnummer 06-30676168.

Ben je doof of slechthorend of heb je een taalontwikkelstoornis? Pascalle Hessels, recruiter doelgroepen, ondersteunt je graag bij je sollicitatie. Solliciteer via de website en mail je brief en cv ook naar p.hessels@kentalis.nl

We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ook een persoonlijke leiderschapstest is onderdeel van de procedure.

Ben je intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Referentienummer:
2020Z1903
Regio:
Noord-Holland
Sluitingsdatum:
14-06-2020
Startdatum:
Z.s.m.
Locatie:
Amsterdam
Contactpersonen:
Desiree Eckhardt
mobiel: 06-30676168
Jerecy Hathie
mobiel: 06-30942698