KentalisZorg WOV Beschermd Wonen

Assistent begeleider voor dove kinderen

28 uur

Hou jij van snel schakelen en veel afwisseling?
En wil je bijdragen aan de ontwikkeling van dove kinderen?
Vind hier je uitdaging!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Jij bezorgt als assistent begeleider (niv 3) een mooie dag voor de kinderen van woongroep Carré O die een verstandelijk beperking hebben en daarnaast doof, slechthorend of doofblind zijn. De bewoners bij Kentalis Wonen en Dagbesteding kunnen niet vertellen wat ze nodig hebben, of hoe het met ze gaat. Jij bent er voor ze zodat ze zich kunnen uitdrukken en de wereld om hen heen kunnen begrijpen. Je ontdekt dat je naast een basis van Nederlands Met Gebaren, nog heel veel andere methodes hebt om communicatie mogelijk te maken. Minstens zo belangrijk is dat je goed kijkt naar de kleine dingen en luistert naar je gevoel. Dan zie je wat nodig is zodat zij zich begrepen voelen. Zo maak je hun dag net wat mooier. Als je dit kunt, dan ben je bijzonder!

Ontdek wat werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding bijzonder maakt. Collega Anita van Zutphen vertelt: “ik maak het gezellig met cliënten want de woongroep is hun thuis

Wat ga jij doen?
Samen met je collega’s zorg je dat de kinderen en jongeren van carré O zich ontwikkelen en zelfredzaam worden, binnen hun mogelijkheden.
Als assistent begeleider geef je begeleiding, verzorging en ondersteuning aan de kinderen en zorg je met je collega’s voor een fijn thuis. In de ochtend zorg je dat ze klaar staan om naar school te gaan, en na school geef je ze de begeleiding in de andere dagelijkse activiteiten en vrije tijd. De communicatie, zorg en begeleiding stem je per kind af, waarbij het behandelingsplan uitgangspunt is. De focus kan liggen op het zo vergroten van een stukje zelfredzaamheid, terwijl het bij een ander kind het draait om intensieve ondersteuning bij ADL of het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.
Daarnaast werk je multidisciplinair samen met specialisten onder andere op gebied van spraak- taal en gehoorontwikkeling en communicatie.

Met wie werk je?
Je komt in een leuk gemengd team van jongere starters en ervaren collega’s die zich iedere dag met plezier inzetten om voor de 5 kinderen een prettig “thuis” te maken.
De woongroep carré O bestaat uit 6 kinderen/tieners. Zij zijn in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, en ze hebben het ontwikkelingsniveau van een kind van 9 maanden tot 3 jaar. Naast een verstandelijke beperking en gehoorbeperking, is er ook sprake van andere problematieken, zoals charge, downsyndroom of autisme. Die diversiteit zorgt voor een uitdagende afwisseling in begeleidingsstijl en zorgvraag.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie is Kentalis er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast kunnen zij andere beperkingen hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra door heel Nederland.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde mbo 3 of hbo opleiding richting Zorg en Welzijn zoals Maatschappelijke Zorg, Social Studies, Begeleider specifieke doelgroepen, Pedagogiek of Verzorgende IG;
  • Onregelmatige werktijden tussen 7.00 uur en 22.30 uur (7 dagen per week)  zijn voor jou geen punt;
  • Je hebt een groot zorghart, geduld en de zelfreflectie wat nodig is om het vertrouwen van de kinderen te winnen;
  • Je hebt teamspirit en weet dat je samen verder komt dan alleen.

Interesse?
Ben je enthousiast over de functie en er van overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer nu naar de functie van helpende. Wij maken graag kennis met jou! Vragen over de functie of de werving- en selectieprocedure? Monique van Lingen, teamleider, beantwoordt met plezier je vragen. Bel of WhatsApp Monique via 06-83140470 of stuur een mail naar M.Vanlingen@kentalis.nl
De sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. In verband met maatregelen rondom corona kunnen de gesprekken digitaal plaatsvinden. Daarnaast hopen wij op jouw begrip dat de procedure langer kan duren dan gebruikelijk. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Wij bieden jou
Werken bij Kentalis is afwisselend, uitdagend en bijzonder. Uniek bij Kentalis is dat je interne opleidingen en cursussen volgt, bijvoorbeeld op gebied van gebaren, communicatie en omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. We bieden jou:

  • Een bruto maandsalaris van €1861,- tot €2.766,- (FWG 35) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
  • Direct een vanaf start een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, met een proeftijd van 2 maanden;
  • Een dienstverband van 28 uur per week;
  • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag;
  • Een multidisciplinaire omgeving waarin je samenwerkt met specialisten onder andere op het gebied van spraak-, taal- en gehoorontwikkeling en communicatie;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur? 
Referentienummer:
2020z2081
Regio:
Noord-Brabant
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd
Sluitingsdatum:
27-09-2020
Startdatum:
zsm
Locatie:
Sint Michielsgestel
Contactpersonen:
Monique van Lingen
mobiel: 06-83140470